Om Trådlyft
Vid trådlyft används PDO trådar är samma som vid kirurgi och som bryts ner i kroppen efter 6-9 månader, men som innan dess startar en kollagenstimulering som ger ett långvarigt lyft. Hullingtrådarna ger ett kraftfullt lyft och de använder vi för att lyfta exempelvis kinder, käklinje eller hals. Släta s k monotrådar läggs in under huden i ett område för hudförbättring och uppstramande effekt, t ex mungiporna eller nasolabialveck. Behandlingen håller i 1-2 år eller längre, beroende på ålder, livsstil och hudtyp.
Tekniken utförs bara av legitimerade läkare och sjuksköterskor med särskild utbildning.
Hur går det till?
Metoden går ut på att man med ett litet stick för in tunna trådar i de områden som du önskar lyfta. De självabsorberande trådarna är försedda med mikroskopiska hullingar som läggs som en ögla djupt under huden och lyfts sedan till önskat läge.
Trådlyft är en säker metod som utförs under lokalbedövning.
Konsultation krävs med behandlande sjuksköterska minst 48 timmar innan behandling
När kan man se resultat?
Man ser en del resultat omedelbart i form av lyft och utfyllnad och resultatet blir ännu bättre under de kommande månaderna på grund av att kroppen bygger kollagen. Resultatet av ett trådlyft håller 1-2 år.
Vem kan göra trådlyft?
Trådlyft är lämpligt för de flesta friska personer där effekterna av åldrandet blivit uppenbart och man önskar lyfta t ex ögonbryn, ansikte eller hals utan att göra en operation. Vid en konsultation går vi igenom dina förutsättningar och vilket trådlyft som skulle passa.
Efter behandlingen
Oftast har man lätt obehag efteråt och kan gå tillbaka till arbetet. Ibland får man blåmärken som kan finnas kvar en dryg vecka och vid större trådlyft ses ibland lite svullnad. När man lägger hullingtrådar så kan de strama de första veckorna, särskilt när man tuggar. Infektion eller mer allvarliga biverkningar är mycket sällsynt.
Trådlyft rekommenderas normalt inte vid kraftigt åldrande med mycket överskottshud, kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet, då suturerna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden. I sådana fall krävs oftast kirurgi.